0%
Lantos Autószervíz

Automata váltó olajcsere

Az autó váltófolyadékának cseréje kulcsfontosságú karbantartási feladat, amelynek elmulasztása jelentős károkat okozhat az autóban. A váltófolyadék az autó váltójának működéséhez szükséges, és az idő múlásával romlik minősége és teljesítménye.

A váltófolyadék feladata az autó váltójának kenése, hűtése és a sebességek átvitelének biztosítása. Az idő múlásával azonban a váltófolyadék besűrűsödhet, elszíneződhet, és elveszítheti kenőképességét. Ez hatással lehet a váltó teljesítményére, és hosszabb távon akár a váltó károsodásához is vezethet.

A váltófolyadék cseréjének ideje a gyártó előírásaitól függ, amelyeket a jármű szervizkönyvében találhatunk. Általában az autók váltófolyadékát 60 000 és 120 000 kilométer között kell cserélni. Az időzítés azonban függ az autó típusától, az autó használati körülményeitől és az autó műszaki állapotától is.

A váltófolyadék cseréjét a jármű szervizében kell elvégezni, ahol a régi váltófolyadék eltávolításra kerül, majd az autó gyártója által előírt mennyiségű és típusú új váltófolyadék kerül a váltóba. Fontos, hogy a váltófolyadékot az előírt típus szerint válasszuk ki, mert a váltófolyadék típusa az autó váltó típusától függ.

A váltófolyadék rendszeres cseréje fontos ahhoz, hogy az autó váltója megfelelően működjön, és hosszabb élettartamot biztosítson. Az elavult, romlott vagy hiányzó váltófolyadék akár a váltó teljes meghibásodásához is vezethet. A váltófolyadék rendszeres cseréje tehát nem csak az autó megbízhatóságának biztosításához, hanem az autó értékének megőrzéséhez is szükséges.

Összefoglalva, a váltófolyadék cseréje kulcsfontosságú karbantartási feladat az autóban. Rendszeres cseréje biztosítja a megfelelő váltóteljesítményt, és hosszú élettartamot.

Cart

No products in the cart.